“Ransomware” Elektrik ve Su Yardımcı Programlarını Kapatıyor

Fidye yazılımları, dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, hastaneler ve kişisel bilgisayarları hedef alan ve Milyonlarca Dolar’ı zorlayan boyun etrafında bir albatros haline geldi . Tipik Ransomware hedefleri, kurbanın bilgisayarındaki dosyaları şifreler ve daha sonra dosyaların şifresini çözecek bir anahtar karşılığında bir fidye (genellikle Bitcoin’de yaklaşık 500 $) talep eder .

Ransomware kötü amaçlı yazılımın bir sonraki hedefi ne olabilir tahmin et?

Kalp pilinden arabalara, Nesnelerin İnterneti’ne, siber suçluların fidye yazılım saldırılarını başlatması için bir fırsat sunabilecek çok çeşitli potansiyel hedefler var.

Son zamanlarda, Amerikan kamu kuruluşu Lansing Su ve Işık Kurulu (BWL), şirketin, yardımcı programın dahili bilgisayar sistemlerini çevrim dışı bırakan Ransomware saldırısının kurbanı olduğunu açıkladı.

Saldırı, bu hafta başlarında şirketin çalışanlarından birinin kötü niyetli bir e-posta eki açmasıyla gerçekleşti.

Tıklandığında, bilgisayara yüklenen kötü amaçlı yazılım Lansing State Journal’a göre kuruluşun dosyalarını şifrelemeye başladı .

BWL hızla daha fazla zarar görmesini önlemek için ağlarını kapatmaya ve yaklaşık 250 çalışanı için muhasebe ve e-posta servisi de dahil olmak üzere bazı hizmetleri askıya almaya karar verdi. BWL’nin güç ve su kapamaları da askıya alındı.

Ransomware türü hala bilinmemekle birlikte, hizmet şu anda olayı araştırmak için Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve yerel yasa uygulama yetkilileri ile birlikte çalışmaktadır.

Şirket, 96.000 müşterisine, müşterileri veya çalışanları ile ilgili hiçbir kişisel bilginin şirket bilgisayar ağına fidye yazılımı girmesine engel olmadığına dair güvence verdi.

Bununla birlikte, yardımcı programın veriyi karşılığında Ransom’un ödenip ödenmediği henüz belli değil. Şirket, kolluk kuvvetlerinin konuyu kamuoyunda tartışmaktan en azından şimdilik sınırlandırdığını söyledi.