Oculus CEO’sunun Twitter’ı Hacked; Hacker kendini yeni CEO ilan etti :)

Başka bir yüksek profildeki Twitter hesabı saldırıya uğradı! Bu kez, Facebook hesabının Twitter hesabını Çarşamba günü geçiren sanal gerçeklik şirketi Oculus CEO’su Brendan Iribe . Iribe, sosyal medya hesaplarını son haftalarda hacklemiş olan teknoloji şefi yöneticileri listesinde son sırada. Kısa bir süre önce, Google’ın CEO’su Sundar Pichai , Twitter’ın eski CEO’su Dick Costolo ve Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in hepsi de benzer kesimlere mağdur oldu.

Henüz belirlenemeyen bilgisayar korsanı, Iribe’nin kapak fotoğrafını değiştirdi ve biyografisini ” güvenliğinizi test etmem sadece gülmek zorunda kalmam ” şeklinde değiştirdi.

Ick Twitter hesabından bir tweet yapıldığında hack ortaya çıktı: “Biz @Oculus CEO’mızı duyurmak için çok heyecanlıyız. @Lid! :).”

Bu tweet’i başka bir deyiş izledi:
“Oyun ve teknoloji ile tanışmak için en havalı s *** yi yaratmanın ama aynı pastayı 4 yıl boyunca kullanmanın hayalini kursun … aptal CEO’su!”

Söz konusu tüm tweet’ler, Iribe’nin Twitter özet akışından kaldırıldı ve hesap şimdi geri yüklendi. Hacker daha sonra Tech Crunch’a verdiği demeçte , son MySpace veri ihlaline maruz kalan kimlik bilgilerini kullanarak Iribe’nin Twitter hesabında bekletmeyi başardığını söyledi .

Bağımsız İngiliz araştırmacı Thomas White, 2013 MySpace veri ihlalini kendi sitesinde bulunan 360 milyondan fazla şifreye ulaştı . Sadece bu değil, aynı zamanda White 2012’de 167 milyonu aşan kimlik için indirme linkleri sunuyor .

Profesyonel LinkedIn için sosyal ağ 2012 yılında saldırıya uğradı, ancak Barış adında bir hacker , yeraltı pazarında satışa sunulan 117 milyondan fazla şifreli parola da dahil olmak üzere 167 milyondan fazla e-posta ve şifrenin veri kümesini oluşturdu .

Bir zamanlar popüler olan sosyal medya sitesi olan Myspace 2013’te de saldırıya uğradı ancak aynı hacker, çevrimiçi bir hacker forumunda satışa sunulan 360 milyondan fazla kullanıcının veritabanını hazırladı .

Şimdiye kadar, bu yüzlerce milyon saldırıya uğramış kimlik bilgisi yalnızca sınırlı kitleye ulaşabiliyordu, ancak bu sürümle herkes White tarafından sunulan torrent linklerini indirebilir ve daha fazla çevrimiçi hesabı kesmek için kimlik bilgilerini kötüye kullanabilir.

Ancak, Beyaz, hareketini haklı çıkarmak için aşağıdaki açıklamaları yaptı:
“Tabii ki, bir risk var,” White Jeremy Kirk’e söyledi . “İnsanlar bunun sonucunda muhtemelen birkaç hesabın ele geçirilmesine neden olacaklar. Ancak bu gerçekleştikten sonra muhtemelen şifrelerini şimdi sıfırlayacaklar ve 12 ay içinde aynı şifreyle beş hesap sahibi olduktan sonra dersi öğrenecekler.”

Götürmek:
Aynı şifreyi kullanıyorsanız, şifrelerinizi tüm sosyal medya sitelerinin yanı sıra diğer çevrimiçi siteler için değiştirdiğinizde yüksek zamandır.