2.5 Milyon Kullanıcı Verileri Sızdı, Popüler PlayStation ve Xbox Oyun Forumları Hacked

İki derece popüler PlayStation ve Xbox oyun forumlarından birinde bir hesabınız var mı? İki popüler video oyun forumu olan “XBOX360 ISO” ve “PSP ISO” nun dünya çapında 2,5 Milyon oyuncuya ait e-posta adreslerini, hesap şifrelerini ve IP adreslerini ifşa ettiği ortaya çıktığı için bilgileriniz açığa çıkmış olabilir. Saldırganlar, “XBOX360 ISO” ve “PSP ISO” forumlarını Eylül 2015’te hackledi ve kırdı, ancak bu büyük saldırının detayları ortaya çıktı, Sun’ı bildirdi .

Çoğunlukla popüler oyunların ücretsiz sürümlerini arayan oyuncular, oyunun ISO dosyaları için indirme bağlantıları sağlayan bu iki oyun forumunun üyeleridir – fiziksel oyun disklerinden kaldırılan çevrimiçi video oyunlarının dijital kopyaları – Microsoft’un Xbox 360 ve Sony Playstation Portable sahiplerine . Bu tür forum web sitelerini ziyaret etmek ve sağlanan linkler aracılığıyla oyun indirmek genellikle yasadışı bir telif hakkı ihlali anlamına gelir. Bu nedenle, hem forumu hem de bu forumlardan birini kullanan oyunculardan iseniz, hesabınızı gözden geçirmeniz ve tüm hesaplarınızın şifresini hemen değiştirmeniz tavsiye edilir.

Saldırıların ardındaki korsanlar hala bilinmemekle birlikte, özel karanlık web ticaret siteleri içinde sızan bilgileri satarak yeterli miktarda para kazandıktan sonra çalıntı verileri döktüklerine inanılıyor.

İşte Oyuncuların Yapabilecekleri:
Her zaman önerdiğim gibi, özellikle birden fazla web sitesi için aynı şifreyi kullanırsanız, forum hesaplarınız ve diğer çevrimiçi hesaplarınız için şifrelerinizi hemen değiştirin. Veri ihlalinin ortaya çıkmasının nedeninin bu kadar uzun sürmesi ‘Şifre Yeniden Kullanımı’. Aynı e-posta / şifre kombinasyonunuzu birden fazla hizmette yeniden kullanma alışkanlığınız, bilgisayar korsanlarının, diğer hesaplarınıza ayırmak için bir ihlalden toplanan aynı kimlik bilgilerini kullanma fırsatını verir. Bu yüzden şifreleri birden çok sitede tekrar kullanmayı bırakın. Farklı servisler için karmaşık şifreler hatırlamanız ve oluşturmanız zorsa, iyi bir şifre yöneticisinden yararlanabilirsiniz.