Samsung Galaxy S8’in Yüz Açma Özelliği Bir Fotoğrafla Kandırılabilmekte

Samsung, yeni akıllı telefonlar olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı, New York’taki Çarşamba günü Unpacked 2017 etkinliğinde hem IRIS hem de Yüz Tanıma özellikleriyle kullanıcıların akıllı telefonlarının kilidini açmalarını ve web sitelerinde oturum açmalarını kolaylaştırdı.Tüm kullanıcıların yapmaları gereken şey, Galaxy S8 veya S8 Plus cep telefonunu, telefonlarının kilidini açmak için bir selfie çekiyormuş gibi gözlerinin önünde ya da tüm yüzünde tutmalarıdır.

Retina, IRIS, Parmak İzi veya DNA gibi kişinin benzersiz kimliğini (ID) içeren biyometrik teknoloji, artık daha fazla güvenlik için daha fazla tüketici cihazına entegre ediliyor.

Ancak, geçmişte Biometrik güvenlik sistemlerini içeren bir dizi hack gördük, bu da parmak izi tarayıcısının ve IRIS tarayıcının bir şifre kodundan daha az güvenli olduğunu ve belki de kullanıcının bir fotoğrafını kullanarak herkes tarafından kandırıldığını kanıtlıyor . Ama Samsung’un yerleşik sensörünün yüz tanımalarına izin vermesi ne kadar güvenli? Çok fazla değil … en azından şimdilik. Samsung’un Galaxy S8 ve S8 Plus’a entegre edilen yeni yüz tanıma cihazının bir cihazın cihazını kullanarak bir cihazın kilidini açıp açmadığını ve birisinin bunu mümkün kıldığını merak ediyordum.

YouTube vlogger iDeviceHelp, kanalında bir video yayınladı. Marcianotech , Galaxy S8 veya Galaxy S8 Plus’ın kilidini açmanın, cihaz sahibinin resmini Facebook’tan almak ve o fotoğrafı telefonla çekmek kadar kolay olduğunu gösterdi.

Şu anda, gösteride kullanılan fotoğrafın gerçek yüzle ne kadar hassas bir şekilde karşılaştırılması gerektiği açık değil mi? Ya da telefonun kameradan hangi mesafede tutulduğu? Ya da tanıma kaydı sırasında hangi açıyı seçtiler?

Ama net olan şu ki, Samsung’un yeni yüz tanıma özelliğinin güvenlik sisteminde bir boşluk kalıyor. Dahası, Samsung’un Galaxy S8’inin önümüzdeki aylarda mobil ödeme için bir yüz tanıma özelliği içereceği bildiriliyor. Şirket bu konuda henüz bir yorumda bulunmadı. Bu yüzden, bunun şu anda yazılımın şu anda bir demo halinde olduğu veya belki de Samsung’un 21 Nisan’da gönderilmeden önce ele alacağı bir hata olduğu umuluyor. Durum ne olursa olsun, Galaxy S8 ve S8 Plus, IRIS tarama ve parmak izi taraması da dahil olmak üzere diğer güvenlik araçlarını sunuyor, bu yüzden cihazınızın kilidini açmak için bu güvenlik özelliklerini kullanmayı veya yalnızca şifrenizi kullanmayı tercih edersiniz; yüz tanıma yerine, şimdilik.