Chrome Web Mağazası’ndan Google Bans Cryptocurrency Madencilik Uzantıları

Kullanıcıların farkında olmadan dijital paraları kötüye kullanan uzantılar tarafından şifrelenmeyi önlemek amacıyla Google, Web Mağazası’na gönderilen Chrome uzantısını kripto para birimini yasaklayan yeni bir Web Mağazası politikasını uygulamaya koymuştur.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, kullanıcının bilgisi olmadan arka planda çalışan gizli şifreleme madenciliği komut dosyalarını gömerken, kullanışlı işlevler sunarken görünen kötü amaçlı uzantılarda ani bir artış gördük.

Geçen ay, cryptocurrency madencileri bir Rus nükleer silah laboratuarında ve binlerce hükümet web sitesinde bile bulundu . Ocak ayında, cryptocurrency madenciliği malware de yarım milyondan fazla PC’ler enfekte .

Şimdiye kadar, yalnızca, yalnızca madenciliği amaçlanan Chrome Web Mağazası’nda ve kullanıcılara çalışma ve gelir modeli hakkında açıkça bilgi veren kripto para birimi madenciliği uzantılarına izin verildi.

Şirket tarafından sunulan herhangi bir madencilik genişletme geliştiricisinin uygun olmadığı ve bir mağdur aygıtın hesaplama gücü kullanılarak gizlice mayın kripto paralı olduğu tespit edilirse, uzantıyı engeller.

Chrome Web Mağazası’na gönderilen madencilik uzantılarının yaklaşık yüzde 90’ının kurallara uymadığından, teknoloji devi, Web Mağazası’ndan (meşru amaçlar için kullanılsa bile) kripto para birimindeki tüm tarayıcı uzantılarını yasaklamaya karar verdi.

Google, Chromium Blog’unda şunları söylüyor: “Bugünden itibaren Chrome Web Mağazası artık cryptocurrency adlı uzantıları kabul etmeyecek,” diyor . “Kripto para biriminin kullanıldığı mevcut uzantılar, Haziran ayı sonunda Chrome Web Mağazası’ndan kaldırılacak.”

Ancak, kripto para birimi madenciliği uzantılarının yasaklanması, diğer dijital para birimini ve Bitcoin fiyat denetleyicileri, blockchain tarayıcıları ve kripto para birimi cüzdan yöneticileri gibi blockchain ile ilgili uzantıları etkilemez.

Google, yeni hareketinin “Chrome kullanıcılarının gizli risklere maruz kalmadan uzantıların avantajlarından yararlanmasını sağlamada bir adım daha ileri” olduğunu belirtti.

Cryptocurrency madenciliği uzantılarının yasaklanması kesinlikle büyük bir hamle olsa da, yasaklama bir bütün olarak sorunu ortadan kaldırmayabilir; çünkü saldırganlar, Chrome Web Mağazası onayı alıncaya kadar bir uzantıdaki madencilik işlevlerini gizlemenin yollarını giderek geliştirmektedir.

Yasak, Google’ın kripto para birimi ile ilgili reklamları yasaklama planlarını duyurmasından bir ay geçmeden geliyor.

Google, kripto para birimiyle ilgili kötüye kullanımlara yasaklama getiren ilk kişi değildir. Geçtiğimiz ayın sonlarında Twitter , kriptosuzonla ilgili reklamları platformunda engelleme planını duyurdu ve Ocak ayında Facebook yasaklandı Bitcoin ve ICO’lar dahil olmak üzere kripto paraları tanıtan tüm reklamlar.