Google Chrome, HTTPS Olmayan Tüm Sitelerin ‘Güvenli Değil’ Olduğunu İşaretlemeye Başladı

Bugüne kadar Chrome 68’in piyasaya sürülmesiyle başlayan Google Chrome, İnternet kullanıcıları için web’i daha güvenli bir yer haline getirmek amacıyla HTTPS olmayan tüm web sitelerini uzun yıllar boyunca “Güvenli Değil” olarak belirgin bir şekilde işaretler.

Dolayısıyla, güvenli olmayan bir HTTP (Köprü Metni Aktarım Protokolü) web sitesi çalıştırıyorsanız, ziyaretçilerinizin birçoğu Google Chrome tarayıcısında güvenli bir şekilde Web sitenize güvenemeyeceklerini belirten bir “Güvenli Değil” iletisiyle karşılanmış olabilir.

‘ Güvenli Değil ‘ seçeneğini görüntülediğinizde , Google Chrome, bilgisayarınız ile web sitesi sunucusu arasındaki bağlantıyı şifrelemek için SSL Sertifikası olmadığından bağlantınızın güvenli olmadığı anlamına gelir.

Yani, HTTPS olmayan bir bağlantı üzerinden gönderilen herhangi bir şey, parola veya ödeme kartı bilgileriniz gibi düz metin biçiminde olup, saldırganların verilerinizi snoop yapmasına veya kurcalamasına izin verir.

Özellikle;
https://support.google.com/store/support/ adresinde bulunan
https://www.google.com/support/ adresinde bulunan
https://www.google.com/support/ adresinde, https://www.google.com/support/default.aspx?v=&support&id=support adresinden

giriş yapabilmeniz için giriş yapabilmeniz, giriş oturumunuz, çerezler ve kredi kartı bilgilerinizle etkileşime girebileceği için web sayfalarının tehlikeli olduğu kabul edilmektedir.

Google Chrome’da Güvenli Değil Uyarı Zaman Çizelgesi

chrome-warning

Bu önemli geçiş bir gecede gerçekleşmedi. Google, site yöneticilerine sitelerini güvenli bir bağlantıya taşımak için yeterli zaman vermek için birkaç yıl zarfında yavaş yavaş işledi.

İlk Aşama – Ocak 2017’de Chrome 56’nın yayınlanmasından başlayarak, Google, şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini toplayan HTTP web siteleri için adres çubuğunda ‘Güvenli Değil’ uyarısını görüntüleyerek web’i daha güvenli bir yer haline getirme misyonuna başladı. müşteriler.

Geçiş Aşaması –Daha sonra Ekim 2017’de Google Chrome 62’nin yayınlanmasıyla birlikte, web tarayıcısı tüm web sitelerini güvenli olmayan bir HTTP sitesi üzerinden ve ayrıca ziyaret edilen tüm HTTP sayfalarında veri girmek için herhangi bir metin giriş alanı olan ‘Güvenli Değil’ olarak etiketlemeye başladı. Kullanıcıların gizlilik beklentilerinin daha yüksek olabileceği gizli mod.

Final Aşaması – Bugün, 24 Temmuz 2018 tarihinde, Google, güvenli bir şekilde HTTPS şifrelemesini kullanmayan tüm web sitelerini ‘Güvenli Değil’ olarak işaretlemesine rağmen, web’in güvenli ve şifreli HTTPS bağlantılarına yönlendirmesini sağlayarak Chrome 68’i yayınladı. Hassas veri, iletişim veya bilgi işlemek.

Sırada ne var? Sitenizi HTTPS’ye Taşı
Google’ın şeffaflık raporuna göre, Windows’da Google Chrome’da ziyaret edilen web sitelerinin yüzde 75’i HTTPS kullanıyor ve bugün İnternet’teki ilk 100 siteden 81 tanesi varsayılan olarak HTTPS kullanıyor.

Sitenizde HTTPS’yi Etkinleştirmeniz İçin 6 Neden
HTTPS Google sıralamalarını ve SEO’yu geliştiriyor
HTTPS, web sitesi güvenliğini ve gizliliğini artırır
HTTPS güvenilirliği artırır ve müşteri güvenini artırır
HTTP2 HTTP’den daha hızlı olduğu için HTTPS, web sitesi hızını artırır
HTTPS, herkese açık kablosuz internette gezinmeyi kolaylaştırır
HTTPS artık ücretsiz!
HTTPS’yi benimsemek, sizin ve sitenizi ziyaret eden herkes için mükemmel bir seçimdir.

Henüz SSL uygulanmadıysanız, Güvenli Değil uyarısı olan web siteniz ziyaretçilerinizi korkutacak. Bugün bir SSL sertifikası yüklemek ve bir web sitesinde HTTPS’yi etkinleştirmek ne pahalı ne de zor bir görevdir. Yalnızca, web sunucuları için herkesin ücretsiz SSL sertifikası almasına izin veren CloudFlare veya Let’s Encrypt gibi otomatik hizmetleri kullanabilirsiniz . Google ayrıca bir web sitesinin HTTPS’ye nasıl taşınacağı konusunda bir teknik eğitim yayınladı . Ayrıca, bu yıl Eylül ayında Google Chrome 69’un piyasaya sürülmesiyle birlikte şirket, HTTPS web sayfalarındaki “Güvenli” etiketini kaldırmayı ve kullanıcılara web’in varsayılan olarak güvenli bir yer olduğu fikrini vermeyi planlıyor.