540 milyon Facebook Kullanıcı Verisi Sızdırıldı

Üçüncü taraf uygulamaların ve sitelerin verileri güvenli olmayan sunucularda depoladıktan sonra 540 milyondan fazla Facebook kullanıcısı veri kaydı tehlikeye girmiştir. Bu veri sızdırılması olayı ne yazık ki, Facebook’un güvenliği artırmak için verdiği çok sayıda vaadin ardından geldi ve şimdiye kadarki en tehlikelilerden birisi olabileceği düşünülüyor.

Meksika merkezli, Facebook uygulaması geliştiricisi Cultura Colectiva ve At The Pool adlı bir uygulama, güvenli olmayan Amazon Web Servisleri (AWS) sunucularında toplam yaklaşık 540 milyon Facebook kullanıcı verisini girişi kaydetti. Cultura Colectiva tarafından saklanan veriler 540 milyon Facebook kullanıcılarından “yorumlar, beğeniler reaksiyonları, hesap adları, FB kimlikleri ve daha fazlası” içermektedir. İsimlerine, e-posta adreslerine ve diğer Facebook verilerine ek olarak, veriler 22.000 düz metin şifresi içeriyordu. Bu veriler zararsız görünebilir, ancak bir hacker veya dolandırıcılar binlerce kullanıcıyı dolandırmak için kullanabilir.

At The Pool tarafından çok daha az veri depolandı, ancak verileri daha tehlikeli olabilir. Araştırmacılar, bu şifrelerin Facebook için değil, uygulama için kullanıldığını varsayıyor. Ancak, diğer hesapları için aynı şifreyi kullanan herkes yüksek risk altında olacaktır. Artık gerisini siz düşünün 🙂