Internet güvenliğinizi korumak söz konusu olduğunda, bir antivirüs yazılımı yüklemek veya sisteminizde bir Güvenli Linux işletim sistemi kurmak her türlü siber tehditten yeterince güvende olduğunuz anlamına gelmez. Günümüzde İnternet kullanıcılarının çoğunluğu, en iyi antivirüs yazılımı veya diğer güvenlik önlemlerini kullanmadıkları için değil, çevrimiçi hesaplarını güvence altına almak için zayıf şifreler kullandıkları için siber saldırılara karşı savunmasızdır .
Şifreler çevrimiçi tehditlere karşı son savunma hattınızdır. OPM’de ( Amerika Birleşik Devletleri Personel Yönetimi Bürosu ) yüksek profilli veri ihlali ve evlilik dışı ilişki alanı Ashley Madison dahil olmak üzere bazı yeni veri ihlallerine ve siber saldırılara geri dönün.Bu, çevrimiçi yüz milyonlarca kayıtların açığa çıkmasına neden oldu. Veri ihlallerini kontrol edemeseniz de, sözlük ve kaba kuvvet saldırılarına dayanabilecek güçlü şifreler oluşturmak hala önemlidir . Görüyorsunuz, şifreniz ne kadar uzun ve karmaşık olursa, çatlamak çok daha zordur.
Güvenli Çevrimiçi Nasıl Kalınır?
Güvenlik araştırmacıları her zaman çevrimiçi kullanıcıların çeşitli çevrimiçi hesapları için uzun, karmaşık ve farklı şifreler oluşturmalarını önermiştir. Dolayısıyla, bir site ihlal edilirse, diğer web sitelerindeki diğer hesaplarınız saldırıya uğramaktan yeterince güvenlidir.
İdeal olarak, güçlü şifreniz en az 16 karakter uzunluğunda olmalı, rakam, sembol, büyük harf ve küçük harf kombinasyonundan oluşmalı ve en önemlisi bile bilmediğiniz en güvenli şifre. Şifre tekrarsız olmalı ve herhangi bir sözlük sözcüğü, zamir, kullanıcı adınız veya kimliğiniz ve herhangi bir önceden tanımlanmış harf veya sayı dizisi içermemelidir. Bu karmaşık parola dizelerini ezberlemek için gerçek bir acı olduğunu biliyorum ve insan süper bilgisayarı olmadıkça, birkaç çevrimiçi hesap için farklı parolaları hatırlamak kolay bir iş değildir.
Sorun şu ki, bugün insanlar birçok çevrimiçi siteye ve hizmete abone oluyorlar ve her hesap için farklı şifreler oluşturmak ve hatırlamak genellikle zor. Ancak, tüm bu süreci kolaylaştırmak için şanslı bir şekilde, şifrelerinizi ezberleme sorununuzu önemli ölçüde azaltabilecek PC’lerin ve telefonların parola yöneticileri için büyüyen bir pazar var.
Şifre Yöneticisi nedir?
Password Manager yazılımı son birkaç yılda çok uzun bir yol kat etti ve farklı siteler için karmaşık şifreler oluşturmanızı ve bunları hatırlamanızı sağlayan mükemmel bir sistemdir. Bir şifre yöneticisi, bilgisayarlarınız, web siteleriniz, uygulamalarınız ve ağlarınız için tüm şifrelerinizi oluşturan, depolayan ve düzenleyen bir yazılımdır.
Kullanıcı adınızı ve şifrenizi otomatik olarak web sitelerinde giriş formlarına girme olanağına sahip olan parolaları oluşturan ve form doldurucusu olarak ikiye katlanan parola yöneticileri de piyasada mevcuttur. Yani, birden fazla çevrimiçi hesabınız için süper güvenli şifreler istiyorsanız, ancak hepsini ezberlemek istemiyorsanız, Şifre Yöneticisi gitmenin yoludur.
Parola Yöneticisi nasıl çalışır?
Genellikle, Password Manager yazılımı sizin için uzun, karmaşık ve en önemlisi benzersiz parola dizeleri oluşturarak çalışır ve ardından bilgisayar veya mobil aygıtınıza fiziksel erişimle bilgisayar korsanlarından gizli verileri korumak için bunları şifrelenmiş biçimde depolar. Şifrelenmiş dosyaya yalnızca bir ana şifre ile erişilebilir. Yani, tek yapmanız gereken şifre yöneticinizi veya kasanızı açmak ve diğer tüm şifrelerinizi açmak için sadece bir ana şifre hatırlamaktır.
Ancak, ana parolanızın en az 16 karakter uzunluğunda güvenli olduğundan emin olmanız gerekir. En İyi Şifre Yöneticisi hangisi? Nasıl seçilir? Uzun süredir şifre yöneticileri önerdim, ancak okuyucularım çoğu her zaman şunu soruyor: Hangi şifre yöneticisi en iyisidir? Hangi şifre yöneticisi en güvenlidir? Yardım et!
Bugün size şu anda Windows, Linux, Mac, Android, iOS ve Enterprise için piyasada bulunan en iyi Password Manager’ı tanıtıyorum.
Cihazlarınız için iyi bir şifre yöneticisi seçmeden önce aşağıdaki özellikleri kontrol etmelisiniz:
-Çapraz Platform Uygulaması
-Sıfır bilgi modeli ile çalışır
-İki faktörlü kimlik doğrulaması sunar ( çoklu faktör kimlik doğrulaması )
Not: Bir kez kabul edildikten sonra, şifre yöneticinize güvenmeye başlayın çünkü önemli çevrimiçi hesaplarınız için hala zayıf şifreler kullanıyorsanız, hiç kimse sizi kötü niyetli bilgisayar korsanlarından kurtaramaz.
Windows için En İyi Şifre Yöneticileri
Windows kullanıcıları siber saldırılara karşı daha savunmasızdır çünkü Windows işletim sistemi her zaman korsanların favori hedefi olmuştur. Bu nedenle, Windows kullanıcılarının iyi bir şifre yöneticisi kullanması önemlidir.
Windows için başka en iyi şifre yöneticisi: Keeper, Password Safe, LockCrypt, 1Password ve Dashlane.
1. Keeper Password Manager (Çapraz Platform)
Keeper, Windows, Mac, iPhone, iPad ve iPod cihazlarınız için güvenli, kullanımı kolay ve sağlam bir şifre yöneticisidir. Askeri sınıf 256 bit AES şifrelemeyi kullanarak, Keeper şifre yöneticisi verilerinizi meraklı gözlerden korur. Şifrelerinizi ve diğer gizli bilgileri korumak ve yönetmek için güvenli bir dijital kasaya sahiptir. Keeper şifre yöneticisi uygulaması, iki faktörlü kimlik doğrulamayı destekler ve her büyük işletim sistemi için kullanılabilir. Ayrıca, yanlış ana şifre yanlış beş kattan fazla girilirse, etkinleştirilmişse, cihazınızdan tüm kayıtları silecek Self-destruct olarak adlandırılan önemli bir güvenlik özelliği de vardır. Ancak, bu işlem Keeper’s Cloud Security Kasasında saklanan yedek kayıtları silmeyeceğinden endişelenmenize gerek yoktur.
2. Dashlane Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
DashLane Password Manager yazılımı biraz daha yeni, ancak neredeyse her platform için harika özellikler sunuyor. DashLane şifre yöneticisi, kişisel bilgilerinizin ve hesaplarınızın parolalarını yerel bir makinede AES-256 şifrelemesi ile şifreleyerek çalışır ve daha sonra çevrimiçi sunucunuzla ayrıntılarınızı senkronize eder, böylece hesap veritabanınıza her yerden erişebilirsiniz. DashLane’ın en iyi parçası, hesabınızın kendinizle uğraşmak zorunda kalmadan hesaplarınızın şifrelerini değiştirebilecek otomatik bir şifre değiştiriciye sahip olmasıdır. Android için DashLane Password Manager uygulaması, Android telefonunuz için güvenli şifre yönetimi araçları sağlar: şifreleriniz ve çevrimiçi mağazalar ve diğer siteler için otomatik doldurma formu. Android için DashLane Password Manager uygulaması tek bir cihazda kullanmak için tamamen ücretsizdir ve birden fazla cihaza erişmek için uygulamanın premium sürümünü satın alabilirsiniz.
3. LastPass Password Manager (Çapraz Platform)
LastPass, tüm tarayıcılar ve işletim sistemleri için uzantı, mobil uygulama ve hatta masaüstü uygulaması desteği ile birlikte olsa da, Windows kullanıcıları için en iyi Şifre Yöneticisinden biridir. LastPass, kişisel bilgilerinizin ve hesaplarınızın parolalarını AES-256 bit şifreleme ile şifreleyen ve hatta hiç kimsenin şifre kasanıza giriş yapabilmelerini sağlamak için çeşitli iki faktörlü kimlik doğrulama seçenekleri sunan inanılmaz derecede güçlü bir bulut tabanlı parola yöneticisi yazılımıdır. LastPass Password Manager, parmak izi okuyucu desteği ile birlikte ücretsiz olarak gelir.
Mac OS X için en iyi Şifre Yöneticisi
İnsanlar çoğu zaman Mac bilgisayarlarının Windows’tan daha güvenli olduğunu ve “Mac’lerin virüs alamadığını” söyler, ancak bu tamamen doğru değildir. Kanıt olarak, Mac ve iOs kullanıcılarına karşı siber saldırılarla ilgili önceki yazılarımızı okuyabilir ve daha sonra bir şifre yöneticisine ihtiyacınız olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz. Mac OS X için bazı diğer en iyi şifre yöneticisi: 1Password, Dashlane, LastPass, OneSafe, PwSafe.
1. LogMeOnce Password Manager (Çapraz Platform)
LogMeOnce Password Management Suite, Mac OS X için en iyi şifre yöneticisinden biridir ve şifrelerinizi Windows, iOS ve Android cihazlarda senkronize eder. LogMeOnce, Mugshot özelliği de dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler ve seçenekler sunan en iyi Premium ve Kurumsal Şifre Yönetim Yazılımlarından biridir. Telefonunuz çalındıysa, LogMeOnce Mugshot özelliği hırsızın yerini izler ve izinsiz olarak hesabınıza erişmeye çalışırken gizlice saldırganın fotoğrafını çeker. LogmeOnce, şifrelerinizi askeri sınıf AES-256 şifreleme teknolojisi ile korur ve elinde ana parola ile bile bir hırsız hesabınızı kesmek için iki faktörlü kimlik doğrulaması sunar.
2. KeePass Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
LastPass en iyi şifre yöneticisinden biri olmasına rağmen, bazı insanlar bulut tabanlı bir şifre yöneticisi ile rahat değildir. KeePass, Windows için popüler bir şifre yöneticisi uygulamasıdır, ancak KeePass için de tarayıcı uzantıları ve mobil uygulamalar vardır.
Windows için KeePass şifre yöneticisi, hesaplarınızın parolalarını PC’nizde depolar, böylece onları ve Dropbox’ta da kontrolünüzde kalır, böylece birden fazla cihaz kullanarak ona erişebilirsiniz. KeePass, şu anda bilinen en güvenli şifreleme algoritmalarını kullanarak şifrelerinizi ve giriş bilgilerinizi şifreler: Varsayılan olarak AES 256-bit şifreleme veya isteğe bağlı, Twofish 256-bit şifreleme. KeePass sadece özgür değil, aynı zamanda açık kaynak kodlu, yani kod ve dürüstlük herkes tarafından incelenebiliyor ve bir dereceye kadar güven veriyor.
3. Apple iCloud Anahtarlık
Apple, iCloud Keychain parola yönetim sistemini, Mac OS X, iPhone ve iPad de dahil olmak üzere onaylanmış Apple cihazlarınız arasında tüm giriş bilgilerinizi, Wi-Fi şifrelerini ve kredi kartı numaralarınızı güvenli bir şekilde saklamak ve otomatik olarak senkronize etmek için uygun bir yol olarak tanıttı. Anahtarlıkdaki Gizli Verileriniz 256 bit AES (Gelişmiş Şifreleme Standardı) ile şifrelenir ve eliptik eğri asimetrik kriptografi ve anahtar kaydırma ile güvenceye alınır. Ayrıca, iCloud Keychain bilgisayarınızı ve hesaplarınızı korumak için kullanmanız için yeni, benzersiz ve güçlü şifreler üretir.
Büyük sınırlama: Keychain, Apple Safari dışındaki diğer tarayıcılarla çalışmaz.
Linux için en iyi Şifre Yöneticisi
Şüphesiz, bazı Linux dağıtımları dünyanın en güvenli işletim sistemleridir, ancak yukarıda belirttiğim gibi Linux’u benimsemenin online hesaplarınızı bilgisayar korsanlarından tamamen korumaz. Tüm hesaplarınızın şifrelerini LastPass, KeePass, RoboForm şifre yöneticileri gibi tüm cihazlarınızda senkronize eden çok sayıda çapraz platform şifre yöneticisi bulunmaktadır.
Aşağıda, Linux için iki popüler ve güvenli açık kaynak şifre yöneticilerini gözden geçirelim.
1. SpiderOak Encryptr Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
SpiderOak’ın Encryptr Password Manager, SpiderOak tarafından geliştirilen ve Edward Snowden tarafından önerilen Crypton JavaScript çerçevesini kullanarak şifrelerinizi şifreleyen sıfır bilgi bulut tabanlı bir şifre yöneticisidir. Uçtan uca şifreleme kullanan ve Ubuntu, Debian Linux Nane ve diğer Linux dağıtımları için mükemmel şekilde çalışan çapraz platform, açık Kaynak ve ücretsiz bir şifre yöneticisidir. Encryptr Password Manager uygulaması çok basit ve bazı temel özelliklerle birlikte geliyor. Encryptr yazılımı üç tür dosyayı şifrelemenizi sağlar: Şifreler, Kredi Kartı numaraları ve genel herhangi bir metin / anahtar.
2. EnPass Password Manager (Çapraz Platform)
Enpass, diğer platformlarla da mükemmel şekilde çalışan mükemmel bir güvenlik odaklı Linux şifre yöneticisidir. Enpass, Google Drive, Dropbox, OneDrive veya OwnCloud dahil olmak üzere üçüncü taraf bulut hizmetleriyle depolanmış şifreleri yedeklemenizi ve geri yüklemenizi sağlar. Yüksek düzeyde güvenlik sağladığınızdan ve verilerinizi ana parola ile koruduğunuzdan ve bulutta yedeklemeyi yüklemeden önce açık kaynaklı şifreleme motoru SQLCipher kullanarak 256 bit AES ile şifrelediğinizden emin olun. EnPass, “Verileri Enpass verilerinizi sunucularımızda barındırmıyoruz. Dolayısıyla, bizim için kayıt olmak gerekmez. Verileriniz yalnızca cihazınızda saklanır.” Buna ek olarak, varsayılan olarak, Enpass, bilgisayarınızı her zaman gözetimsiz bıraktığınız her dakika kilitler ve şifrelerinizin başka herhangi bir kötü amaçlı yazılım tarafından çalınmasını önlemek için her 30 saniyede bir pano belleğini temizler.
3. RoboForm Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
Windows işletim sistemi için kolayca iyi şifre yöneticileri bulabilirsiniz, ancak RoboForm Free Password Manager yazılımı bir adım daha ileri gider. Karmaşık şifreler oluşturmanın ve bunları sizin için hatırlamanın yanı sıra RoboForm, Web’e göz atarken zamandan tasarruf etmenizi sağlayan akıllı bir form doldurma özelliği de sunuyor. RoboForm, RoboForm Ana Parolanızdan alınan anahtarla, askeri sınıf AES şifrelemesini kullanarak giriş bilgilerinizi ve hesaplarınızın şifrelerini şifreler. RoboForm, Internet Explorer, Chrome ve Firefox gibi tarayıcıların yanı sıra iOS, Android ve Windows Phone için kullanılabilen uygulamaların bulunduğu mobil platformlar için kullanılabilir.
Android için en iyi Şifre Yöneticisi
Bugün dünya nüfusunun yarısından fazlası Android cihazları kullanıyor. Bu nedenle, Android kullanıcılarının çevrimiçi hesaplarını her zaman bu cihazlara erişmek isteyen bilgisayar korsanlarından korumaları gerekiyor. Android için en iyi Şifre Yöneticisi uygulamalarından bazıları şunlardır: 1Password, Keeper, DashLane, EnPass, OneSafe, mSecure ve SplashID Safe.
1. 1 Parola Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
Android için 1Password Password Manager uygulaması, tüm hesaplarınızın şifrelerini yönetmek için en iyi uygulamalardan biridir. 1Password şifre yöneticisi uygulaması her hesap için güçlü, benzersiz ve güvenli şifreler oluşturur, hepsini sizin için hatırlar ve sadece tek bir dokunuşla giriş yapar. 1Password şifre yöneticisi yazılımı, AES-256 bit şifrelemeyle girişlerinizi ve şifrelerinizi korur ve bunları Dropbox hesabınız aracılığıyla tüm cihazlarınıza senkronize eder veya seçtiğiniz herhangi bir başka uygulama için yerel olarak depolar. Son zamanlarda, 1Password şifre yöneticisi uygulamasının Android sürümü, ana şifrenizi kullanmak yerine tüm şifrelerinizin kilidini açmak için Parmak İzi desteği ekledi.
2. mSecure Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
Diğer popüler şifre yöneticisi çözümleri gibi, Android için mSecure Password Manager sizin için otomatik olarak güvenli şifreler üretir ve bunları 256-bit Blowfish şifrelemesi kullanarak saklar. Dikkat çekici ve benzersiz özellik mSecure Password Manager yazılımı, doğru şifreyi girmek için 5, 10 veya 20 başarısız denemeden sonra (kendi tercihinize göre) kendi kendini imha etme yeteneğini sağlar. Ayrıca tüm cihazlarınızı Dropbox ile veya özel bir Wi-Fi ağıyla senkronize edebilirsiniz. Her iki durumda da, bulut verilerinizin güvenliğinden bağımsız olarak tüm verileriniz cihazlar arasında güvenli ve güvenli bir şekilde iletilir.
IOS için en iyi Şifre Yöneticisi
Dediğim gibi, Apple’ın iOS’u da siber saldırılara eğilimlidir, bu nedenle, Keeper, OneSafe, Enpass, mSecure, LastPass, RoboForm, SplashID Safe ve LoginBox Pro dahil olmak üzere çevrimiçi hesaplarınızı güvence altına almak için iOS için en iyi şifre yöneticisi uygulamalarından bazılarını kullanabilirsiniz.
1. OneSafe Şifre Yöneticisi (Çapraz Platform)
OneSafe, yalnızca hesaplarınızın parolalarını değil hassas belgeleri, kredi kartı bilgilerini, fotoğrafları ve daha fazlasını da depolamanıza olanak veren iOS cihazları için en iyi Password Manager uygulamalarından biridir. IOS için OneSafe şifre yöneticisi uygulaması, AES-256 şifreleme ile mobil cihazlarda en yüksek seviye ve Touch ID ile verilerinizi bir ana şifrenin arkasına şifreler. Verilen klasörler için ek parolalar için bir seçenek de vardır. IOS için OneSafe şifre yöneticisi, girişlerin otomatik olarak doldurulmasını destekleyen bir uygulama içi tarayıcı da sunar, böylece giriş bilgilerinizi her seferinde girmeniz gerekmez. Bunun yanı sıra, OneSafe ayrıca hesaplarınızın şifrelerinde otomatik kilitleme, izinsiz giriş tespiti, kendini imha etme modu, güvenli ve çift korumalı özellikler ile gelişmiş güvenlik sağlar.
2. SplashID Safe Password Manager (Çapraz Platform)
SplashID Safe, kullanıcıların giriş verilerini ve diğer hassas bilgileri şifrelenmiş bir kayıtta güvenli bir şekilde saklamasına olanak tanıyan iOS için en eski ve en iyi şifre yöneticisi araçlarından biridir. Web sitesi girişleri, kredi kartı ve sosyal güvenlik verileri, fotoğraflar ve dosya ekleri de dahil olmak üzere tüm bilgileriniz 256 bit şifreleme ile korunmaktadır. IOS için SplashID Safe Password Manager uygulaması, web otomatik doldurma seçeneğini de sağlar; bu, giriş bilgilerinizde şifrelerinizi kopyalayıp yapıştırmanıza gerek kalmayacaktır. SplashID Safe uygulamasının ücretsiz sürümü temel kayıt depolama işlevselliği ile birlikte gelir; ancak diğer premium özellikler arasında cihazlar arası senkronizasyon sağlayan premium abonelikler arasından seçim yapabilirsiniz.
3. LoginBox Pro Şifre Yöneticisi
LoginBox Pro iOS cihazlar için başka bir harika şifre yöneticisi uygulaması. App ziyaret ettiğiniz herhangi bir web sitesine tek bir dokunuşla giriş sağlar, şifre korumalı internet sitelerinde oturum açmak için şifre yöneticisi uygulamasını en güvenli ve hızlı bir şekilde yapar. IOS için LoginBox Password Manager uygulaması, bir şifre yöneticisinin yanı sıra bir tarayıcıyı birleştirir. İndirdiğiniz andan itibaren, bilgi girme, düğmelere dokunma, kutuları işaretleme veya güvenlik sorularını yanıtlama gibi tüm giriş işlemleriniz, LoginBox Password Manager uygulaması tarafından otomatik olarak tamamlanır. Güvenlik için, LoginBox Password Manager uygulaması verilerinizi şifrelemek ve cihazınızın kendisinde saklamak için donanım hızlandırılmış AES şifrelemesi ve şifresini kullanır.
En İyi Online Şifre Yöneticileri
Çevrimiçi şifre yöneticisi aracını kullanmak, kişisel ve özel bilgilerinizi, korsanlardan ve kötü niyetli amaçlara sahip kişilerden korumanıza ve güvenceye almanın en kolay yoludur. Burada kendinizi çevrimiçi güvende tutmak için güvenebileceğiniz en iyi çevrimiçi şifre yöneticileri.
1. Google Çevrimiçi Şifre Yöneticisi
Google’ın homebrew adanmış şifre yöneticisine sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Google Chrome’da, Chrome’u kullanarak bir web sitesine veya web hizmetine her giriş yaptığınızda şifrenizi kaydetme seçeneği sunan yerleşik bir şifre yöneticisi aracı vardır.
Depolanan hesaplarınızın tüm şifreleri, Google Hesabınızla senkronize edilir ve bu sayede aynı Google Hesabını kullanarak tüm cihazlarınızda kullanılabilir hale gelir.
Chrome şifre yöneticisi, tüm hesaplarınızın şifrelerini Web’den yönetmenizi sağlar.
Dolayısıyla, Windows 10’daki Microsoft Edge veya iPhone’daki Safari gibi farklı bir tarayıcı kullanmayı tercih ederseniz, passwords.google.com adresini ziyaret ederseniz, Chrome ile kaydettiğiniz tüm şifrelerinizin bir listesini görürsünüz. Google’ın iki faktörlü kimlik doğrulaması bu listeyi korur.
2. Clipperz Çevrimiçi Şifre Yöneticisi
Clipperz , herhangi bir yazılımı indirmenizi gerektirmeyen ücretsiz, çapraz platformda en iyi çevrimiçi şifre yöneticisidir. Clipperz çevrimiçi şifre yöneticisi, doğrudan girişler oluşturmak ve kullanmak için bir yer imi veya kenar çubuğu kullanır.
Clipperz ayrıca şifrelerinizi şifrelenmiş bir diske veya USB sürücüye indirmenize izin veren bir çevrimdışı şifre yöneticisi sürümü sunar; böylece seyahat ederken bunları yanınıza alabilir ve çevrimdışı olduğunuzda hesaplarınızın parolalarına erişebilirsiniz.
Clipperz çevrimiçi şifre yöneticisinin bazı özellikleri, şifre gücü göstergesi, uygulama kilitleme, SSL güvenli bağlantı, bir kerelik şifre ve şifre üreticisi içerir.
Clipperz çevrimiçi şifre yöneticisi, bir tarayıcıyla tarayıcı çalıştıran herhangi bir bilgisayarda çalışabilir.
3. Passpack Online Şifre Yöneticisi
Passpack , farklı çevrimiçi hesaplarınız için şifreler oluşturan, depolayan ve yöneten özelliklerin rekabetçi bir koleksiyonuna sahip mükemmel bir çevrimiçi şifre yöneticisidir.
PassPack çevrimiçi şifre yöneticisi aynı zamanda birden fazla projeyi, takım üyesini, müşteriyi ve çalışanı kolayca yönetebilmek için şifrelerinizi ailenizle veya iş arkadaşlarınızla güvenle paylaşmanızı sağlar.
Farklı hesaplara ait kullanıcı adlarınız ve şifreleriniz , PassPack’in sunucularındaki AES-256 Şifrelemesi ile şifrelenir .
PassPack çevrimiçi şifre yöneticisi araç çubuğunu web tarayıcınıza indirin ve normal olarak web’de gezinin. Parola korumalı bir siteye her giriş yaptığınızda, PassPack giriş verilerinizi kaydeder, böylece kullanıcı adınızı ve parolanızı siteye manuel olarak kaydetmeniz gerekmez.
En İyi Kurumsal Şifre Yöneticisi
Geçtiğimiz 12 ay boyunca, İnternet tarihinin en büyük veri ihlallerini gördük ve yıl boyunca büyüme hızlandı.
İstatistiklere göre, çalışanların çoğunluğu kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmiyorlar, bu da şirketin işlerini riske atıyor.
Parola paylaşım mekanizmasını bir kuruluşta güvende tutmak için, Vaultier, CommonKey, Meldium, PassWork ve Zoho Vault gibi şirketler için özel olarak tasarlanmış bazı şifre yönetimi araçları vardır.
1. Meldium Enterprise Password Manager Yazılımı
LogMeIn en Meldium şifre yönetimi aracı işletmelerin güvenli ve hızlı bir şekilde web uygulamalarına erişmek yardımcı olan tek tıklama tek oturum açma çözümü ile birlikte geliyor.
Kullanıcıları ve şifrelerini yazmadan kullanıcıları otomatik olarak uygulamalara ve web sitelerine kaydeder ve ayrıca kuruluşunuzda parola kullanımını izler.
Melez şifre yöneticisi, gerçek parola paylaşmadan, ekip üyelerinizdeki hesapları paylaşmak için mükemmeldir; bu da kuruluşların kimlik avı saldırılarına karşı kendilerini korumalarına yardımcı olur.
2. Zoho Vault Şifre Yönetim Yazılımı
Zoho Vault , kullanıcılarınızın parolalarını ve diğer hassas bilgileri hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşmasına yardımcı olan Enterprise kullanıcılarının en iyi Şifre Yöneticilerinden biridir. Tüm takım üyelerinizin indirmesi gereken Zoho tarayıcı uzantısıdır. Zoho Vault şifre yöneticisi, şifreleri ekibinizin paylaşılan kasasından otomatik olarak dolduracaktır. Zoho Vault ayrıca, ekibinizin parola kullanımını ve güvenlik düzeyini izlemenize olanak tanıyan özellikler de sunar, böylece kimin hangi giriş bilgilerini kullandığını bilebilirsiniz. Bir şifre değiştirildiğinde veya erişildiğinde Zoho Vault kurumsal seviye paketi sizi uyarır.
Ekstra Güvenlik için, 2-Faktörlü Kimlik Doğrulama’yı kullanın
Şifreniz ne kadar güçlü olursa olsun, bilgisayar korsanlarının hesabınızı kesmek için bir yolunu veya başka bir yolunu bulmaları için hala bir imkan var.
Bu sorunla mücadele için iki faktörlü kimlik doğrulaması tasarlanmıştır. Sadece bir şifre yerine, cep numaranıza bir SMS veya e-posta adresinize bir e-posta ile gönderilen ikinci şifreyi girmeniz gerekir.
Bu nedenle, çevrimiçi hesaplarınızı ve hassas bilgilerinizi bilgisayar korsanlarından korumak için bir parola yöneticisi yazılımı kullanarak şimdi iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmenizi öneriyorum .