MediaTek İşlemcilerde Çalışan Akıllı Telefonları Hack Etmek

MediaTek işlemcisinde Android cihazları uzaktan kesmek için kullanılabilecek tehlikeli bir arka kapı keşfedildi. MediaTek, akıllı telefonlar ve tabletlerde kullanılan donanım çiplerini ve işlemciyi üreten Tayvan merkezli bir donanım şirketidir.

Arka kapı, yonga seti üreticisinin uygun bir güvenlik açığı raporlama mekanizması bulunmadığından, Twitter üzerinden güvenlik sorunu hakkında MediaTek’i bilgilendiren güvenlik araştırmacısı Justin Case tarafından keşfedildi .

Güvenlik açığı, görünüşe göre aygıtları ağlarında test etmek için taşıyıcılar için açılan bir hata ayıklama aracından kaynaklanıyordu, ancak ne yazık ki, gönderilen aygıtlarda açık bırakıldı, böylece ciddi arka kapıları bilgisayar korsanlarına açık bıraktı.

Kullanılırsa, hata ayıklama özelliği, korsanların, kullanıcının özel kişileri, iletileri, fotoğrafları, videoları ve diğer özel verileri de dahil olmak üzere bir Android cihazının kişisel verilerini ele geçirmesine izin verebilir.

MediaTek, “Bu sorunun farkındayız ve MediaTek’in güvenlik ekibi tarafından incelendi. Bu, Çin’de 4.4 telekomünikasyonda yapılan telekomünikasyon için oluşturulan hata ayıklama özelliği nedeniyle, Android 4.4 KitKat kullanan cihazlarda bulundu. “

Sorun aslında birçok yüksek profilli Android cihazında kullanılmakta olan MediaTek MT6582 işlemcisinde bulunuyor.

Yani, akıllı telefonunuz bu işlemciyi kullanıyorsa, şimdilik yapabileceğiniz tek şey…

Kendinizi korumak için Android cihazınızı internetten uzak tutun.

Şirket ayrıca, olası tüm boşlukları OEM’lere bildirdiğini de belirtti, bu yüzden şu anda arka kapıyı kapatmak için bir güvenlik bandı çıkarmak için etkilenen OEM’lere bağlı.

MediaTek sözcüsü bir açıklama yaparak, “Bu sorun belirli üreticileri etkilemesine rağmen, bu üreticiler için yalnızca cihazların bir kısmını etkilemiştir. Tüm üreticileri uyarmak ve bu önemli özelliği onlara hatırlatmak için adımlar attık.”