Üçüncü Taraf Sitelerden Chrome Uzantısı Yükleme

Muhtemelen, resmi Chrome web mağazasına gitmeden tarayıcı uzantılarını yüklemenizi sağlayan birçok web sitesine rastladınız.

Kullanıcıların bir uzantı yüklemesi için harika bir yoldur, ancak artık Google, web sitelerinin tüm platformlarda Chrome uzantılarının “satır içi yüklemesini” sağlama yeteneğini kaldırmaya karar vermiştir.

Google, bugün Chromium blogunda, bu yılın sonunda, Chrome tarayıcısını kullanıcılarını gölgeli tarayıcı uzantılarından korumak amacıyla Web Mağazası’nın dışındaki uzantıların yüklenmesini artık desteklemeyeceğini duyurdu.

“Kullanıcıların, Chrome deneyiminin beklenmedik bir şekilde değişmesine neden olan istenmeyen uzantılar hakkında büyük miktarda şikayette bulunmaya devam ediyoruz ve bu şikayetlerin çoğu, web sitelerinde satır içi yüklemenin kafa karıştırıcı veya aldatıcı kullanımlarına atfediliyor” diyor Google’ın uzantıları platformu ürün Müdürü. Google’ın tarayıcı uzantıları, üç aşamada gerçekleşecektir:

Bugünden başlayarak, satır içi yükleme artık yeni yayınlanan uzantılar için çalışmayacaktır.

12 Eylül’den başlayarak, şirket mevcut tüm uzantılara yönelik satır içi yükleme özelliğini devre dışı bırakacak ve yüklemeyi tamamlamak için kullanıcıları otomatik olarak Chrome Web Mağazası’na yönlendirecektir.

Aralık 2018’e kadar Google, inline install API yöntemini Chrome 71’den tamamen kaldıracaktır. Web sitelerinde tek tıklamayla yükleme düğmelerini kullanan geliştiricilerin, Web Mağazası’nı işaret edecek bağlantılarını güncellemeleri önerilir.

Kullanıcıların yorumları, yorumlar ve resmi uygulama mağazasındaki belirli bir uzantı için derecelendirmeler, diğer kullanıcılara işlevsellik ve sorunları hakkında gerçek bir genel bakış sunmada önemli bir rol oynadığından, kullanıcıları uygulama mağazasına yönlendirmeye zorlamak, Chrome deneyimini kesinlikle iyileştirir. herşey.

Wagner, “Chrome Web Mağazası’ndaki uzantıların yanında görüntülenen bilgiler, kullanıcıların bir uzantı kurup kurmadığına dair bilinçli kararlar vermelerini sağlamada kritik bir rol oynar” diye açıklıyor.

“Chrome Web Mağazası aracılığıyla yüklendiğinde, uzantılar, satır içi yüklemeyle yüklenen uzantılara kıyasla, kullanıcı tarafından kaldırılma veya kullanıcı şikayetlerine neden olma olasılığından çok daha düşük.”

Üçüncü taraf veya resmi web mağazasından indirilse de, bugün kullandığınız uzantıları hala çalıştırabileceğinizi unutmayın.