Instagram Kullanıcıları BUG Nedeniyle Takipçilerini Kaybediyor

Ağ güvenliğine ve Uluslararası Siber Güvenlik Enstitüsü uzmanlarına göre Instagram , bazı kullanıcıların platform hatası nedeniyle kayda değer sayıda takipçisi kaybettiğini doğruladı. Takipçi kaybına ek olarak, hata, bazı durumlarda kullanıcıların takip ettiği hesapları da azalmaktadır. Bazı kullanıcılar sadece hatayı fark ederek şikayet etmeye başladılar ve  “Instagram’da takipçi kaybediyorum ve birkaç dakika içinde 100 kişiyi izlemeyi bıraktım. Neler oluyor?” şeklinde Stephanie Duran Twitter hesabına şikayetlerini gönderdiler.

Dünyanın en büyük dijital pazarlama ajansının CEO’su Steve Bartlett: “Dün gece uyurken Instagram platformdaki tüm hesaplardaki milyonlarca takipçi kaybettiklerini iddia eden yüzlerce etkileyiciden gelen mesajlarla uyandım ” şeklinde Twitter hesabında yayınladı.

Şirket, olayın farkında olduğunu ve ağ güvenlik ekiplerinin bir çözüm üzerinde çalıştığını iddia ediyor : “Bazı hesapların takipçilerinin sayısında değişiklik yapan sorunun farkındayız. En kısa sürede çözmek için çalışıyoruz ”

İlk açıklamadan birkaç saat sonra Instagram, sorunun 14 Şubat Perşembe günü öğlen civarında çözüleceğini belirten bir güncelleme yayınladı; Bu, sosyal ağın olayla ilgili yayımlanan son güncellemesiydi.

Ağ güvenliği uzmanları, bunun, şirket tarafından onaylanmamış veya reddedilmiş olmasına rağmen, Instagram’ın geçen yıldan beri bildirdiği sahte, etkin olmayan veya spam hesaplarını ortadan kaldırma kampanyasının bir parçası olabileceğine inanıyor. Öte yandan, bazıları problemin sahte takipçilerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olması durumunda Instagram’ın bu varsayımı doğrulayacağını düşünüyor.  Facebook’un sahip olduğu sosyal ağdan daha fazla güncelleme bekleniyor.