Rusya Dünya Çapında Kendi Ağlarını İzole Edecek

Ağ güvenliğine ve Uluslararası Siber Güvenlik Enstitüsü’ndeki etik saldırı uzmanlarına göre, Rus hükümeti , kısa bir süre boyunca, İnternet ile bağlantıyı kesmenin olasılığını, bir siber güvenlik testinin bir parçası olarak görüyor olacak.

Bu, Rus bireyleri ve örgütleri arasında gönderilen ve alınan verilerin, uluslararası yönlendirilmek yerine, o ülkenin ağlarında kalacağı anlamına gelir.

Alacağınız kanun, Rus hükümetinin bu seçeneği öngörmesinin ana nedeni olabilir, ağ güvenliği konusunda uzmanlar rapor ediyor . Bu yasa bağımsız olarak çalışması için gerekli tüm teknik değişikliklerin yapılması gerektiğini belirler.

Kesin tarihin bilinmemesine rağmen testin nisan başında yapılması bekleniyor.

Dijital Ekonomi programı olarak adlandırılan projeyi uygulamak için, Rusya’daki İnternet servis sağlayıcılarının, Rus ağlarını izole eden bir dış saldırı durumunda faaliyet göstermeleri gerekmektedir. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) üye ülkeleri, Rus hükümetini siber savaş faaliyetlerini teşvik etmek için sürekli olarak suçluyorlar, bu yüzden bu projeye yaptırım uygulamakla tehdit ettiler.

Ağ güvenliği uzmanlarına göre, bu proje, bu sunuculara bağlantılar kesildiğinde çevrimiçi kalabilmek için Rusya’nın kendi DNS sürümüne sahip olmasını şart koşuyor.

DNS için kök sunucuların izlenmesinden sorumlu 12 kuruluş vardır ve bunların hiçbiri Rusya’da değildir. Bununla birlikte, Rusya’da halihazırda ağ Adres Defteri’nin birçok kopyası bulunmaktadır ve bu durum, bağlantılarının kesilmesi için cezai önlemler alınsa bile, ağ sistemlerinin çalışmaya devam edebileceğini ileri sürmektedir.

Bu testler aynı zamanda İnternet servis sağlayıcılarının verileri Rusya tarafından kontrol edilen yönlendirme noktalarına yönlendirme yeteneğini göstermesini de gerektirecektir. Bu kuruluşlar trafiği filtreleyecek, böylece Rus vatandaşlarına gönderilen veriler yurtdışında herhangi bir hizmet vermeden hedeflerine ulaşacak.

Rusya, tüm ulusal trafiğin bu yönlendirme noktalarından geçmesini istiyor. Bunun, Hükümet tarafından Çin’de uygulanan ve zararlı olduğu düşünülen trafiği ortadan kaldırmak isteyenlere benzer büyük bir sansür sistemi kurma çabasının bir parçası olduğuna inanılıyor.

Rusya’da kurulan haber ajansları, İnternet servis sağlayıcılarının bu projeyi desteklediklerini ancak bu planın uygulanacağı kriterleri henüz belirlemediğini bildirdi.