Twitter Hesabınız Saldırıya Uğradıysa Nasıl Kontrol Edersiniz?

Twitter hesabınızın saldırıya uğradığını ve kimin erişim elde etmeyi başardığını ve ne zaman gerçekleştiğini hiç merak ettiniz mi?

Twitter şimdi bunu bilmeni sağlıyor. Google ve Facebook’tan sonra Twitter artık tüm cihazlarınızı (dizüstü bilgisayar, telefon, tablet ve başka bir şekilde) Twitter hesabınıza kaydetmenizi sağlıyor.

Twitter, kullanıcıları için yeni bir güvenlik özelliğini kullanıma sunmuş, Uygulamalar ve Oturumlar olarak adlandırılmıştır. Bu sayede, hangi cihazların ve cihazların Twitter hesabınıza eriştiğini ve bu cihazların yerini bilmenizi sağlar.

Son birkaç aydır, Twitter hesabınızın erişildiği yer ve tüm geçmiş giriş cihazlarını ve konumlarını öğrenmek için şu adımları izleyin;

Smartphone’da Twitter Oturum Oturumlarını Kontrol Etme:

twitter-account-login-sessions

-Twitter hesabı güvenlik giriş oturumları
-Twitter uygulamasını açın ve profilinize gidin
-‘Ayarlar ve gizlilik’ bölümüne dokunun
-Bölümün içinde ‘Hesap’ı seçin
-Seçeneğin içinde, ‘Uygulamalar ve oturumlar’ seçeneğine dokunun.

Masaüstünde veya Dizüstü Bilgisayarda Twitter Oturum Oturumlarını Kontrol Edin:

twitter-account-login-sessions (1)

Twitter Giriş Oturumları İşlem bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanarak neredeyse aynıdır. Twitter’ı açın ve tüm hesap ayarlarını bulduğunuz sağ üst köşedeki fotoğraf simgesine dokunun. ‘Ayarlar ve gizlilik’ bölümüne dokunun. Bölümün içinde, ‘Uygulamalar ve cihazlar’ bölümüne ilerleyin. Mobil cihazlarda ‘Uygulamalar ve oturumlar’ öğesine veya masaüstündeki ‘Uygulamalar ve cihazlar’ seçeneğine dokunduğunuzda, son ay içinde Twitter hesabınızda etkin olan tüm cihazların yanı sıra, bulundukları yerlerin bir listesi gösterilir. Twitter hesabınıza erişimi olan üçüncü taraf uygulamaların bir listesi.

O, tarihi ve saati ve cihaz kullanıldı yaklaşık konumunu kullanıldı tarayıcı ne Şimdi, Twitter hesabı üzerinde erişilen cihaz adı dahil daha fazla bilgi görmek için cihazlar üzerinde tıklayabilirsiniz.

Eğer bulduysanız Hiç giriş yapmadığınız herhangi bir şüpheli cihaz, tek bir tıklamayla erişimi geri alabilirsiniz. Bu, açık oturumunuzu kapatacak ve Twitter hesabınızdaki kişilerin hesabınıza tekrar giriş yapmasını engelleyecektir.

Bununla birlikte, şifrenizi değiştirmenin yanı sıra kurtarma ve 2 adımlı doğrulama ayarlarının yapılması, bu tür bir durum tespit ederseniz, geçerli şifrenizin tekrar oturum açmasını engelleyen kullanıcıların engellenmesi önerilir.